Gökçeada Ot Festivali


Gökçeada Ot Festivali

 

GÖKÇEADA OT YEMEKLERİ YARIŞMASI

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

 

Gökçeada Mutfağına ait ot yemeklerinden oluşacak olan yarışmanın amacı;  Gökçeada’nın kültürel çeşitliliğinin bir sonucu olan farklı yemeklerin ortaya çıkarılması ile özellikle Ada’nın önemli bir değeri olan otların kullanım alanlarının, yeni nesillere yarışma ortamı ile öğretilerek aktarılması ve sürekliliğinin sağlanmasıdır.

 KATILIM ŞARTLARI VE YARIŞMA KURALLARI:

1- Yarışmaya Gökçeada ilçe merkezi ve köylerde ikamet eden herkes katılabilir.

2- Yarışmaya jüri üyeleri, 1. derece yakınları ve Gökçeada Belediyesi personeli katılamaz.

3- Yarışma yöresel yemekler ve hamur işleri olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirilecektir. Yemeklerin ana maddesi Gökçeada genelinde doğal ortamda yetişen ya da tarımsal faaliyet sonucu yetiştirilen otlar oluşturacaktır.

4- Yarışmacılar, yarışmaya tek yemek çeşidi ile katılabilecekleri gibi en fazla 2 yemek çeşidi ile de katılabilirler.

5- Yemeğin tarifi, yarışmacı tarafından önceden yazılı olarak hazırlanarak yarışma sırasında teslim edilecektir.

6- Yarışmaya katılmak isteyenler önceden kayıt yaptırmalıdırlar. Yarışmaya en son katılım tarihi 12.05.2017 saat 17.00’dir. Yarışmaya katılmak isteyenler bu tarihe kadar Gökçeada Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne başvurarak yarışma katılım formunu dolduracaklardır.

7-Yarışmaya katılan yemek en az 8 kişiye servis edilecek şekilde hazırlanacaktır.

8- Yarışmacılar kendi kategorilerinde başvuru numarasına göre yarışmada yerini alacaktır.

9-Yemeklerin ısıtılması için yarışma alanında, ocak, mikrodalga fırın tarafımızdan temin edilecektir.

10- Yarışmacılar kendileri için gerekli olan servis kaplarını, servis kaşığı, kepçesi v.b. malzemeleri kendileri getirecektir.

11- Yemekler evde hazırlanıp, 13.05.2017 Cumartesi günü saat 13.00’de Gökçeada Earth Markette hazırlanan stant da sunulacaktır.

12- Yemekler, jüri tarafından sergi sırasında numara ile gösterilecek, yemeğin adı numara kartında belirtilecektir.

13- Yarışmacılar yarışma kurallarına ve yarışma takvimine uymak zorundadır.

 

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

Yarışmaya katılmak isteyenlerin en geç 12 Mayıs 2017 günü mesai bitimine kadar Gökçeada Belediye Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

 

YARIŞMANIN ŞEKLİ VE YERİ:

Yarışma 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 13.00’de Gökçeada Earth Market alanında yapılacaktır. Yarışma sonuçları aynı gün ve saatte yarışmadan hemen sonra açıklanacak ve ödül töreni yarışma bitiminde gerçekleştirilecektir.

 

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ:

Değerlendirme jüri üyeleri tarafından yapılırken, yemekler 5(beş) kriter üzerinden değerlendirmeye alınacaktır. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden gerçekleşecek her kriter için tam puan olan 20 verilecektir.

Değerlendirme Kriterleri

  1. Yemeğin yöresel olması, (Yemek Gökçeada’da yerleşik halkın geldiği olan tüm yörelerden seçilebilir. Ana malzemesinin Gökçeada’da doğal ortamda yetişen ya da tarımsal faaliyet sonucu Gökçeada’da yetiştirilen otlar oluşturacaktır.)
  2. Yemeğin sunumu ve görünüşü,
  3. Yemeğin Tadı,
  4. Yemeğin Kokusu,
  5. Yemeğin Kıvamı,

 

ÖDÜL:

Her iki kategoride yarışma sonun da 1. ,2. Ve 3. ‘lere ödül verilecektir.

Yemek Kategorisi                                                            Hamur İşleri Kategorisi

1.Çay Makinesi                                                                1. Çay Makinesi

2.Doğrayıcı                                                                      2. Doğrayıcı

3.Kettle                                                                            3.Kettle

ot festivali afiş

Hizmet Rehberi

İletişim

site tasarım ve kodlama Akay Ajans. Tüm Hakları Saklıdır.